Iedereen beschikt over de nodige talenten. Daar hoef je geen moeite voor te doen; je hebt ze gewoon en ze maken je tot wie je bent. Talenten zijn eigenschappen die je in je leven kunnen helpen om succes te boeken en jouw unieke bijdrage aan deze wereld te leveren. Met talenten kun je vragen beantwoorden, problemen oplossen, kansen benutten en risico´s vermijden. Of je nou geld wilt verdienen of de wereld wilt verbeteren, je hebt deze talenten nodig om te kunnen slagen. Het maakt daarbij niet uit of je je vooral met eigen behoeftes bezighoudt, of met andermans behoeftes; als je jouw talenten niet gebruikt, bereik je niets. Maar wat zijn die talenten dan wel?

Talenten zijn er in velerlei soorten en maten. Zo zijn er bijvoorbeeld instrumentele vaardigheden zoals het vermogen om zaken goed elkaar van te kunnen onderscheiden, het vermogen om gestructureerd te kunnen werken en om dat te doen met de nodige aandacht voor detail. Ook empatische, sociale en communicatieve vaardigheden zijn belangrijke talenten. Leiderschapskwaliteiten, gevoel voor timing en een sterke uitstraling zijn evenzeer talenten. Maar ook gevoel voor sfeer en harmonie vormen een talent. Sommige mensen hebben een groot zelfvertrouwen, tonen vastberadenheid en zijn niet bang terwijl anderen meer een hulpvaardige instelling hebben en graag met praktische raad en daad terzijde staan. Allemaal talenten; net zoals het vermogen om niet op te geven en met veel concentratie het best mogelijke resultaat na te streven. En ook intelligentie speelt natuurlijk een rol; de een kan goed analyseren; de ander heeft een grote talenkennis en weer een ander kan goed rekenen.

Dé Bestemming onderscheidt enkele tientallen talenten en gaat ervan uit dat al deze talenten samen de uniciteit van een persoon bepalen. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om een individu of een organisatie. Dé Bestemming onderzoekt unieke talenten en de onderlinge wisselwerking daartussen om de uniciteit van een persoon zo goed mogelijk in kaart te brengen. Dé Bestemming toont je wat jouw unieke talentenprofiel is.